Δημιουργήστε backup του MC server σας

Από Nitradopedia GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αν θέλετε να κρατήσετε τον σέρβερ σας (δεν έχει σημασία αν είναι vanilla ή bukkit/spigot) σώο και ασφαλή, πρέπει να έχετε κατά νου πολλά πράγματα. Ένα από αυτό είναι η επιλογή "online-mode", αν αυτή τεθεί σε true, μόνο παίκτες που έχουν αγοράει το Minecraft μπορούν να συνδεθούν. Αν τεθεί σε false ο οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι το true, που είναι η πιο ασφαλής.

Γενικές οδηγίες ασφαλείας

  • Μη δίνετε ποτέ σε κάποιον τα πιστοποιητικά σύνδεσης σας για το Nitrado FTP!

Αν θέλετε να δώσετε πρόσβαση σε κάποιον, χρησιμοποιήστε τον πίνακα «Διαχείριση χρήστη» για να δημιουργήσετε έναν άλλο λογαριασμό FTP στην καρτέλα “2. Χρήστης”.
Μέλη του προσωπικού της Nitrado staff δε θα σας ρωτήσουν ποτέ για τον κωδικό σας.

  • Χρησιμοποιήστε ασφαλείς κωδικούς

Ένας κωδικός θα πρέπει πάντα να περιέχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες, μίξη γραμμάτων και αριθμών όπως επίσης κεφαλαία και μικρά.

    • Κωδικοί όπως οι “password123", "123456" και παρόμοιοι δεν είναι ασφαλείς!
  • Χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς

Ποτε΄μη χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για όλους τους λογαριασμούς σας. Αν κάποιος χρήστης μάθει τον κυρίως κωδικό σας, μπορεί να κλέψει το λογαριασμό σας και ίσως και άλλα περισσότερα.

*Το πιο πρόσφατο Antivirus
Προσπαθήστε να έχει πάντα ενημερωμένο το πρόγραμμα Antivirus σας, σας προστατεύει από συνήθεις ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Χρησιμοποιήστε το Internet για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.



online-mode=true

Μακρά ιστορία σύντομη

Αυτή η ρύθμιση παρέχει κάποια βασική ασφάλεια στον Minecraft σέρβερ σας. Μόνο παίκτες που έχουν αγοράσει το παιχνίδι μπορούν να συνδεθούν στο σέρβερ σας, αλλά μπορούν να αποκλειστούν μόνιμα (αν δεν έχουν και κάποιον άλλο λογαριασμό). Αυτό αποτρέπει τα spam bots και παρόμοια “Hacks” που χαλάνε την καλή διάθεση.

Λεπτομερής εξήγηση

Αυτή η ρύθμιση είναι η ασφαλέστερη και προτιμώμενη επιλογή για τον Minecraft σέρβερ σας. Ενεργοποιώντας τη, υποστηρίζετε τους προγραμματιστές στη Mojang επιτρέποντας στους παίκτες που αγόρασαν πραγματικά το παιχνίδι να συμμετάσχουν στο Minecraft σέρβερ. Η online λειτουργία αναγκάζει επίσης τον παίκτη να χρησιμοποιήσει το πραγματικό του ψευδώνυμο που είναι μια μοναδική οντότητα, οπότε αν απαγορευτεί αυτό το ψευδώνυμο, ο παίκτης δεν θα μπορέσει να επανέλθει στον σέρβερ σας ξανά εκτός αν άρετε τον αποκλεισμό του. Είναι μια πολύ βασική επιλογή που σας βοηθά να αυξήσετε την εμπειρία παιχνιδιού όλων των παικτών σας. Ο έλεγχος ταυτότητας μέσω του σέρβερ της Mojang γίνεται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, οπότε αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Πιθανά μέτρα ασφάλειας

Με μία Whitelist εσείς αποφασίζετε ποιος θα συνδεθεί στον σέρβερ και ποιος όχι. Όταν η Whitelist είναι ενεργοποιημένη, μόνο παίκτες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα μπορούν να συνδεθούν στον σέρβερ.

  • AntiGrief- / Log-Plugin

Με plugins αυτής της κατηγορίας, LogBlock καιWorldGuard για παράδειγμα, μπορείτε να ανιχνεύσετε και να προστατέψετε περιοχές από τους griefers.

  • Permissions-Plugin

Αυτού του είδους plugin παρέχει έναν ακριβή συντονισμό των δικαιωμάτων στο σέρβερ σας. Μπορείτε να αποφασίσετε ποιος παίκτης μπορεί να εκτελέσει και ποια εντολή. Πολύ χρήσιμο αν θέλετε να δημιουργήσετε μία ιεραρχία όπως Διαχειριστής/Συντονιστής/Παίκτης. Προτείνουμε το PermissionsEx.


online-mode=false

Μακρά ιστορία σύντομη

Αν αυτό το mode είναι ρυθμισμένο στο off, αυτό μπορεί να αποτελέσει μία, αν όχι τη “μεγαλύτερη”, τρύπα ασφαλείας για τους Minecraft σέρβερ. Δε χρειάζεται να έχετε έναν αγορασμένο λογαριασμό minecraft για να συνδεθείτε στο σέρβερ.

Λεπτομερής εξήγηση

Η ρύθμιση online = mode = false επιτρέπει στους παίκτες με "cracked" Minecraft να συνδεθούν στον σέρβερ σας. Αυτό επιτρέπει επιθέσεις όπως το spam στο σέρβερ σας με ανεπιθύμητους παίκτες και καθιστά σχεδόν αδύνατη την απαγόρευση ενός παίκτη. Και αφού ο καθένας μπορεί ελεύθερα να επιλέξει το ψευδώνυμό του, οι παίκτες είναι σε θέση να συνδεθούν ως παίκτης op και να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματά του, αφού η κανονική ασφάλεια λειτουργεί με ψευδώνυμα (έκδοση 1.7.8 και χαμηλότερη). Μπορείτε να το αποτρέψετε εγκαθιστώντας ένα "plugin-κλειδί" που εξασφαλίζει τα ονόματα των παικτών με έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αξιόπιστο. Το συνιστώμενο είναι το AuthMe.

==> Η Nitrado προτείνει τη ρύθμιση "online-mode=true"

Άχρηστα μέτρα ασφαλείας

  • Αποκλείονταςέναν παίκτη με το όνομα ή την IP δεν είναι πάντα αποτελεσματικό, καθώς και τα δύο δεν είναι στατικά στους "online-mode=false" σέρβερ και μπορούν να αλλάξουν σε λεπτά.


Πιθανά μέτρα ασφαλείας

  • Whitelist
    Με μία Whitelist εσείς αποφασίζετε ποιος θα συνδεθεί στον σέρβερ και ποιος όχι. Όταν η Whitelist είναι ενεργοποιημένη, μόνο παίκτες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα μπορούν να συνδεθούν στον σέρβερ.
  • AntiGrief- / Log-Plugin
    Με plugins αυτής της κατηγορίας, LogBlock καιWorldGuard για παράδειγμα, μπορείτε να ανιχνεύσετε και να προστατέψετε περιοχές από τους griefers.
  • Permissions-Plugin
    Αυτού του είδους plugin παρέχει έναν ακριβή συντονισμό των δικαιωμάτων στο σέρβερ σας. Μπορείτε να αποφασίσετε ποιος παίκτης μπορεί να εκτελέσει και ποια εντολή. Πολύ χρήσιμο αν θέλετε να δημιουργήσετε μία ιεραρχία όπως Διαχειριστής/Συντονιστής/Παίκτης. Προτείνουμε το PermissionsEx.
  • Authentication-Plugin
    Με εγκατεστημένο αυτό το Plugin, οι παίκτες πρέπει να κάνουν εγγραφή του ονόματος χρήστη τους με έναν κωδικό. Αυτός ο κωδικός προστατεύει τον λογαριασμό τους από παίκτες που θα προσπαθήσουν να τον κλέψουν. Προτείνουμε το AuthMe για αυτή τη δουλειά.


FAQ (Συχνές Ερωτήσεις)

Ένας άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στο Webinterface μου!

Αν κάποιος που δεν έπρεπε να έχει πρόσβαση στο Webinterface σας αποκτήσει πρόσβαση, απλά αλλάξτε τον κωδικό σας στο Nitrado.net πατώντας στο "ξέχασα τον κωδικό" για να τον κλειδώσετε και πάλι έξω. Ο οποιοσδήποτε που είναι συνδεμένος θα διωχθεί αμέσως.

Ένας άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στον FTP λογαριασμό μου!

Αν αυτή είναι η περίπτωση, απλά αλλάξτε τον κωδικό FTP σας μέσω του Webinterface. Αυτό θα πρέπει να τον διώξει αμέσως και είναι αδύνατο να συνδεθεί ξανά.

Ο χάρτης μου καταστράφηκε! Βοήθεια!

Παρέχουμε καθημερινά backups του σέρβερ σας μέσω του Webinterface στην καρτέλα, “Επαναφορά Backup”. Μπορείτε να επαναφέρετε τον παλιό σας σέρβερ έτσι.